foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Ósmy listopada jest Europejskim Dniem Zdrowego Jedzenia i Gotowania ustanowionym w 2007 roku przez ówczesnego Komisarza ds. Zdrowia Markosa Kyprianou. Od tej pory dzień ten jest obchodzony w wielu krajach Europy Zachodniej. W bieżącym roku szkolnym świętować go postanowili również uczniowie naszych oddziałów zerowych i klas młodszych.

Dzieci dzięki swoim wychowawczyniom, które prowadziły zajęcia w ramach programu profilaktycznego „Śniadanie daje moc” dowiedziały się, że to właśnie śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, dającym energię do nauki, wspierającym ich koncentrację podczas lekcji i dodającym siły do zabawy. Dlatego też 8 listopada, wspólnie ze swoimi kolegami i koleżankami oraz nauczycielami przygotowali, a także zjedli zdrowe i pełnowartościowe śniadanie, doskonale się przy tym bawiąc.

Na ten wspólny posiłek zaproszeni zostali również rodzice, a także Dyrektor naszej szkoły Pan Mirosław Jarosz oraz Dyrektor Ośrodka Pomocy Społecznej w Sobótce Pani Katarzyna Dwornik. Bardzo dziękujemy naszym gościom za przybycie! :) 

zdjęcie.sniadanie

dyniowe potrawy 2a

upieklismy chleb dyniowy

 

MC

Dziennik elektroniczny

BIP

platforma edukacyjna

zegar

Dzwonki

0. 7:10 - 7:55

1. 8:00 - 8:45

2. 8:55 - 9:40

3. 9:50 - 10:35

4. 10:45 - 11:30

5. 11:50 - 12:35

6. 12:55 - 13:40

7. 13:45 - 14:30